Keskin'de ki sonuç etkilenmeye çalışılıyor

Keskin

Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın devreye girerek Keskin'de sonuçlanan seçimi etkilemeye çalıştığını söyledi. Herkesin akıllı olması gerektiğini belirten Tunç, hiçbir seçimin bir kişinin yaşamından öneml

KESKİN’DE SULAR DURULMUYOR
Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`nde seçimi BBP adayı karşısında 70 oyla kaybeden AK Partili kadın aday Esra Yılmaz Aksoy, sonuca itiraz etti. Aksoy’un sonuca itiraz etmesinin ardından Büyük Birlik Partisi’nin Genel Merkez yöneticileri Kırıkkale’ye gelerek, seçimlere hile karıştırılmak istendiğini iddia etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın ilçesi olan Keskin’de oyların tekrar sayılıp, AK Parti mühürlü oyların salona alınacağını iddia eden Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

ATALAY MİLLETİ AYRIŞTIRIYOR
AK Parti Keskin Belediye Başkanı Esra Aksoy’un 3 gündür itiraz ettiğini, her itirazında da kendi oyların arttığını belirten Tunç, “Duyumlarımıza göre Atalay sonucu etkilemeye çalışıyor. Eğer Atalay buradaki sonuca etki ederse ve seçimi başka türlü yollardan kaybedersek bunun bedeli çok ağır olur” dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın milleti ayrıştırdığını, kutuplaştırdığını belirten Tunç, Keskin’de huzurlu bir seçim geçirdiklerini ancak bu tür iddiaların herkesi tedirgin ettiğini bildirdi. Kırıkkale’nin, Atalay’a Rektörlük, Milletvekilliği, Bakanlık ve en son Başbakan Yardımcılığı görevi verdiğini belirten Tunç, Keskin’de ki milli iradeye herkesin saygı göstermek zorunda olduğunu açıkladı.

ÜSTÜNLERİN HUKUKU DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Türkiye’de artık üstünlerin hukukunun olmadığını, hukukun üstünlüğünün olduğunu belirten Tunç, hala Keskin Belediyesi’ni alacağız diyorsunuz, Allah gözünüzü doyursun” dedi. İtirazların ardından oylarının yükseldiğini ve seçimi aldıklarını belirten Tunç konuşmasının devamında, “Keskin’de itiraz var. İlk itirazda bizim kazandığımız seçimin farkı 60 oy, sonra oyumuz 70 oya çıkıyor. AK parti’nin her itirazında oyumuzu artırıyoruz. Keskin Belediyesi’ni alacağız diyorlar. Allah gözünü doyursun. Milletin iradesini ters çevirerek oyları gasp edemezsiniz.”

BİZ HİÇ İTİRAZ ETMİYORUZ
“Bizim de Türkiye’de bazı yerlerde 3-5 oyla kaybettiğimiz oylar oldu ancak biz kimse kırılmasın diye itiraz etmedik. Bunlar 70 oya itiraz ediyorlar anlamak mümkün değil. Milleti ayrıştırarak seçim kampanyası olmaz. Huzurlu bir seçim geçiyoruz bu huzuru bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Sayın Bakan’ın devreye girdiği yolunda iddialar var. Esra hanıma siz itirazını yapın biz içerden hallederiz, seçimi kimseye bırakmam iddiaları var. Buradan Beşir Atalay’a sesleniyorum. Sen Kırıkkale Rektörlüğü yapmış, milletin oyunu alarak Milletvekili, Bakan ve Başbakan Yardımcılığı yapmış bir kişisin.”

AKILLI OLMAK GEREKİYOR
“Akıllı olmak gerekiyor, Keskin’de ki insanlar birbirlerinin yüzüne bakacak, bir kişinin yaşamını yitirmesi halinde vicdanlar sızlar. Hiçbir seçim bir kişinin hayatından önemli değildir, bizim misyonumuz budur. Türkiye’de birçok yeri almışsınız, Keskin’i alamadık diye yaygara yaparak, seçimleri etkilemeye çalışıyorsunuz.
İtiraz ettikçe de bizim oylarımız artıyor. Biz buradayız, Dede Bey Keskin’de sandıkların başında, sandıkların tekrar sayılmasını bekliyoruz.”

50 KEZ İTİRAZ ETTİLER
“Tabi ki itirazlar olacak ancak 50 kez itiraz etmenin bir anlamı yok. Esra Hanım şu sandıktan şüpheleniyorum diyor, hakim sandığı tekrar sayıyor. Onlarca sandıkta böyle oldu. Şimdi sormak istiyorum, aynı itirazı Büyük Birlik Partisi ve diğer adaylar yapsaydı buna bu kadar müsaade gösterilir miydi? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Son olarak, Türkiye’de üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün olduğunu bildirmek istiyoruz.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız